Onderhoud en keuringen flessen en ademautomaten

Duikfles laten keuren

Bij Atlantis kun je terecht om je duikfles te laten keuren. In Nederland moeten duikflessen iedere 5 jaar gekeurd worden. Als je besluit om je duikfles door ons te laten keuren, dan zit hier niet automatisch de service aan je fleskraan bij. Het is verstandig om dit ook iedere 5 jaar na te laten kijken. De fles kun je in zijn geheel bij ons inleveren. Het is prettig als je de fles leeg inlevert. Na 2 á 3 weken kun je je duikfles weer bij ons afhalen. Je fles staat dan gevuld voor je klaar.

De prijzen als je je duikfles door ons gaat laten keuren

Voor het laten keuren van je duikfles, de service aan de fleskraan en het eventuele inwendig stralen van je fles rekenen we verschillende tarieven.

Tarieven 2022

  • Reguliere fleskeuring met inwendig stralen€ 69,–
  • Service fleskraan € 32,50
  • uitwendig stralen, schooperen en wit spuiten € 75,00 andere kleur (RAL) spuiten kost € 15,– extra

* Aan de buitenkant van de duikfles is niet zien of de dikte van de wand nog goed is. Dit wordt tijdens de keuring gemeten. Mocht dit nodig zijn, dan stralen we de fles zonder eerst om goedkeuring te vragen. dit om de inslagen te kunnen lezen en bij teveel roest is dit nodig. Je fles wordt anders namelijk afgekeurd. Er is altijd de kans dat je fles deze behandeling nodig heeft. Kosten boven de 30 euro extra worden eerst met u overlegd

Schakel ons in voor de keuring van jouw duikfles

Onderhoud aan duikmateriaal, zoals het keuren van je duikfles, is zeer belangrijk als je zorgeloos wilt blijven duiken. Wil je je duikfles door ons laten keuren? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor de keuring van jouw fles.

Onderhoud ademautomaat

meten ademweerstand na onderhoud
afstellen en vergelijken middendruk
demontage, in dit geval 2de trap

Ademautomaat onderhoud 

Een ademautomaat dient elk jaar door een erkend servicebedrijf geserviced te worden. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van diverse merken ademautomaten. Je kunt je automaat bij ons inleveren, wij zorgen er dan voor dat je automaat perfect en volgens de fabrieksspecificaties nagekeken wordt.

We doen onderhoud en revisie van ademautomaten / BCD voor:
TUSA
Oceanic
Hollis
Scubapro
Aqualung

Alle onderdelen worden ultrasoon gereinigd, wij gebruiken uitsluitend originele onderdelen en al onze monteurs zijn gecertificeerd. Nadat je automaat geserviced en afgesteld is wordt hij door ons uitgebreid getest en krijg je van ons een service rapport van de automaat voor jouw eigen administratie. De garantie op een service is drie maanden.

Een servicebeurt duurt normaal gesproken ongeveer 1 week. We hebben verschillende service pakketten, die we hieronder graag toelichten.

Automatenset kleine beurt

WIl je weten of je automaat nog in orde is? Bij een kleine beurt controleren we de middendruk en de afstelling van de 2e trappen. Waar nodig stellen we deze bij. We checken de set op lekkages, verontreiniging en nog wat andere uiterlijke kenmerken. Na deze controle kan je weer met vertrouwen het water in. Uit de test kan ook naar voren komen dat je automaat een gedeeltelijke reparatie of een volledige servicebeurt nodig heeft. In dat geval nemen we contact met je op. De doorlooptijd van een kleine beurt is meestal 1 tot 3 dagen.

Automatenset volledige servicebeurt

Een automatenset heeft periodiek een onderhoudsbeurt nodig ( minimaal 1 keer in de 2 jaar). De set wordt dan gedemonteerd, schoongemaakt, voorzien van nieuwe onderdelen, gemonteerd en afgesteld. Na dit uitgebreide onderhoud is de automaat weer als nieuw. De fabrikant van de automaat schrijft voor welke onderdelen standaard vervangen moeten worden. Deze worden geleverd in servicekits. Daarnaast kan het nodig zijn om extra onderdelen te vernieuwen zoals slangen en mondstukken. De doorlooptijd van een complete servicebeurt is meestal 1 a 2 weken. Sneller is soms mogelijk, neem hiervoor contact op. Als er speciale onderdelen besteld moeten worden kan het langer duren.